Gedragsverandering

Uit onderzoek blijkt dat veranderen niet zozeer een kwestie van willen is, maar vooral een kwestie van doen. De grootste belemmering hierbij is de natuurlijke weerstand tegen verandering.

Zelfs als mensen iets heel graag willen, spelen zich in de hersenen onbewuste processen af, die erop gericht zijn om alles bij het oude te laten. Voor het doorbreken van deze weerstand maken wij gebruik van wetenschappelijk bewezen psychologische technieken en mechanismen.

Om binnen korte tijd van willen tot doen te komen, hebben wij een trainingsmodel ontwikkeld waarmee we in vijf groepssessies van 2 uur een blijvende gedragsverandering bewerkstelligen:

Sessie 1: persoonlijke analyse

Hoe ziet je dagelijks leven/werk er nu uit en wat zou je willen veranderen? Tijdens de eerste bijeenkomst laten we elke deelnemer zijn of haar eigen energieniveau en werk-privé balans in kaart brengen

Sessie 2: fysieke en mentale energie

Wat zijn je behoeften en welke omstandigheden hebben effect op je energiebalans? Tijdens de tweede sessie leren we deelnemers om signalen en weerstanden te herkennen en de theorie over fysieke en mentale energie in de praktijk te brengen.

Sessie 3: kwaliteiten, waarden en doelen

Wat vind je belangrijk in het leven? Waar ben je goed in? Hoe kun je persoonlijke doelen realiseren? Tijdens de derde sessie zoomen de deelnemers uit op hun persoonlijke kwaliteiten, waarden en doelen.

Sessie 4: invulling persoonlijke strategie

Welke oude gewoontes heb je al  kunnen veranderen en welk gedrag is lastiger aan te passen? Tijdens de vierde sessie leren deelnemers actief knelpunten te herkennen, patronen te doorbreken en hun self-efficacy te verhogen.

Sessie 5: evaluatie en borging

Wat heb je bereikt en geleerd? En hoe kun je anticiperen op valkuilen en mogelijkheden die nog op je weg komen? Tijdens de laatste sessie analyseren de deelnemers het afgelopen proces en kijken ze strategisch naar de toekomst, om tot blijvende gedragsverandering te komen.

Om de resultaten te borgen, worden de persoonlijke leerdoelen en vitaliteitsstrategie vastgelegd in een online omgeving, die deelnemers na de training blijven raadplegen. 

Tevredenheidsgarantie

Onze aanpak heeft zich ruimschoots in de praktijk bewezen en is door het RIVM erkend op duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen een organisatie.

Deze training is wetenschappelijk bewezen effectief. Daarom geven wij graag een 100% succesgarantie: geen effect, geld terug.